-4-5 dovlecei mijlocii,
-2 morcovi,
-1 ceapa,
-sare,
-1 telina,
-1 ceasca mica de orez,
-1 cana iaurt,
-verdeata tocata,
-ulei,
-1/2 kg rosii decojite
Mod de preparare:
1. Se curata dovleceii, se taie cubulete mici, care se pun la fiert impreuna cu morcovii, telina si ceapa tocate intr-un litru de apa calda.
2. Se acopera si se fierb incet 30 min., dupa care se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri si orezul spalat in mai multe ape.
3. Se potriveste de sare, se adauga o lingura de ulei si se mai fierbe totul pana cand orezul s-a inmuiat, dupa care se ia cratita de pe foc.
4. Se drege ciorba cu iaurt sau cu o cana de smantana.
Se serveste calda, cu verdeata tocata deasupra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu