miercuri, 27 ianuarie 2010

Ciorba acra din oase de porc


Ingrediente:
-3 morcovi,
-1 ceapa mare,
-4 rosii,
-1 telina,
-1 ardei gras,
-leustean,
-tarhon,
-oase de porc,
-bors (poate fi si la plic),
-ulei,
-1 ou,
-smantana

Mod de preparare:
1. Zarzavatul (morcovii, ardeii, telina, ceapa) se curata si se toaca. Se pune totul la calit, in ulei. Apoi se adauga apa si se fierbe.
2. Oasele se oparesc si se pun la fiert in ciorba.
3. Cand e fiarta carnea, se adauga rosiile taiate cubulete.
4. Cand sunt toate fierte, se acreste cu bors, se lasa sa mai dea un clocot, se adauga leusteanul tocat si se trage de pe foc.
5. Se drege cu ou si smantana.
Daca preferati mai acra, se puate stoarce si 1/2 lamaie. Lamaia da un gust deosebit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu