Pt 10 portii:
-1 kg burta,
-500 gr oase,
-1 radacina de telina,
-2 morcovi 3 cepe,
-10 ml otet,
-8 galbenusuri,
-800 gr smantana,
-sare,
-o caciulie de usturoi
Mod de preparare:
1. Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se aseaza intr-o oala cu 2 l apa clocotita si se fierbe cca 1 ora. Se inlocuieste apa si se lasa sa fiarba 2-3 ore cu sare, la foc moale.
2. Se adauga toate legumele si se fierb bine. Se strecoara apoi zeama si se adauga burta taiata felii subtiri si usturoiul dat prin razatoarea mica si otetul pt a o acri.
3. Se bat galbenusurile cu smantana intr-un bol, turnand putin cate putin zeama fierbinte.
4. La sfarsit se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pentru culoare se da un morcov prin razatoare mica si se caleste un ulei, iar dupa ce s-a calit se strecoara uleiul printr-o sita in ciorba.
Se serveste cu smantana si ardei.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu