sâmbătă, 27 martie 2010

Supa taraneasca


Ingrediente

2 cartofi, 1 telina, 1/2 varza alba, 1 fir de praz, 1 lingura zahar, 1 cana de mazare boabe, 50 g unt, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 pahar smantana, sare

Mod de preparare

Se curata legumele si zarzavatul si se taie fideluta. Varza se spala si se taie fasii, apoi se freaca putin cu sare, se spala iar si se scurge. Se pune intr-un vas adanc, cu untul sau cu o ceasca mica de ulei. Cand varza s-a inmuiat usor, se pun legumele taiate fideluta sau rondele, se lasa sa fiarba la foc mic, dupa care se adauga o ceasca de apa calda si se lasa pana se inmoaie. La urma se adauga cartofii taiati cubulete. Cand sosul scade, se adauga 2 l de apa calda si se fierbe supa la foc mic, cu oala acoperita. Se sareaza si se indulceste dupa gust, se mai fierbe 10 min. si se ia de pe foc. Se drege supa cu smantana si se serveste calda, cu felii de franzela prajita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu