Ingrediente
1/2 kg hribi proaspeti, 2 cepe, 1 ceasca ulei, 1 lingura faina, 1 legatura patrunjel verde, sare, 1 ceasca lapte
Mod de preparare
Se curata hribii de partea tare care a stat in pamant, se separa coditele, se spala in mai multe ape reci si se taie felii subtiri. Daca se pot folosi si coditele, acestea se taie felii mai groase.
Intre timp se calesc cepele tocate marunt intr-o ceasca de ulei. Se stinge ceapa cu 1 l de apa calda sau supa de zarzavat, se adauga hribii si se acopera vasul. Se fierbe incet 15 min., dupa care se desface faina in lapte dulce, se adauga sosul in supa, se adauga sare si se continua fierberea. In supa se pune o legatura de patrunjel, care parfumeaza mancarea si se arunca cand supa a fiert. Cand hribii sunt fierti, se stinge focul si se lasa supa sa se raceasca 15 min.
Se serveste calda, cu crutoane de paine prajita si branza sarata alaturi.
1/2 kg hribi proaspeti, 2 cepe, 1 ceasca ulei, 1 lingura faina, 1 legatura patrunjel verde, sare, 1 ceasca lapte
Mod de preparare
Se curata hribii de partea tare care a stat in pamant, se separa coditele, se spala in mai multe ape reci si se taie felii subtiri. Daca se pot folosi si coditele, acestea se taie felii mai groase.
Intre timp se calesc cepele tocate marunt intr-o ceasca de ulei. Se stinge ceapa cu 1 l de apa calda sau supa de zarzavat, se adauga hribii si se acopera vasul. Se fierbe incet 15 min., dupa care se desface faina in lapte dulce, se adauga sosul in supa, se adauga sare si se continua fierberea. In supa se pune o legatura de patrunjel, care parfumeaza mancarea si se arunca cand supa a fiert. Cand hribii sunt fierti, se stinge focul si se lasa supa sa se raceasca 15 min.
Se serveste calda, cu crutoane de paine prajita si branza sarata alaturi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu