Ingrediente:
-2 morcovi,
-2 cartofi,
-sare,
-100 g taitei sau fidea,
-1 lingura unt,
-patrunjel verde,
-1 telina mica,
-2 linguri chimen,
-2 linguri ulei,
-1 pahar smantana
Mod de preparare:
1. Se curata zarzavatul si se pune intreg la fiert in apa calda. Se fierbe acoperit, la foc mic 30 min.
2. Se adauga taiteii fierti separat si clatiti cu apa rece, si o lingura de unt.
3. Chimenul se pune cu ulei intr-o tigaie, se tine acoperit 10 min., se stinge cu supa fierbinte, apoi se strecoara.
4. Semintele de chimen se arunca, zeama strecurata se pune peste supa, se adauga sare si se mai fierbe cateva minute.
5. Se stinge focul, se drege cu smantana si se adauga verdeata tocata.
Se serveste cu crutoane din paine prajita alaturi.
-2 morcovi,
-2 cartofi,
-sare,
-100 g taitei sau fidea,
-1 lingura unt,
-patrunjel verde,
-1 telina mica,
-2 linguri chimen,
-2 linguri ulei,
-1 pahar smantana
Mod de preparare:
1. Se curata zarzavatul si se pune intreg la fiert in apa calda. Se fierbe acoperit, la foc mic 30 min.
2. Se adauga taiteii fierti separat si clatiti cu apa rece, si o lingura de unt.
3. Chimenul se pune cu ulei intr-o tigaie, se tine acoperit 10 min., se stinge cu supa fierbinte, apoi se strecoara.
4. Semintele de chimen se arunca, zeama strecurata se pune peste supa, se adauga sare si se mai fierbe cateva minute.
5. Se stinge focul, se drege cu smantana si se adauga verdeata tocata.
Se serveste cu crutoane din paine prajita alaturi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu