marți, 26 ianuarie 2010

Ciorba taraneasca de vitel


Ingrediente:
-500 g carne de vitel,
-1 cutie mazare sau mazare congelata,
-2 morcovi,
-1 telina,
-1 cutie fasole verde sau congelata,
-1 varza mica (cat un pumn),
-1 ceapa,
-2 cartofi,
-2-3 rosii sau 250 ml. suc de rosii,
-sare,
-bors

Mod de preparare:
1. Se pune carnea taiata bucatele la fiert.
2. Cand este aproape gata, se adauga morcovii taiati rondele, telina si ceapa tocate marunt.
3. Cand aproape au fiert, se adauga cartofii taiati cubulete si varza fideluta.
4. Cand toate sunt fierte, se pun mazarea, fasolea si rosiile tocate (sau sucul de rosii).
5. Se sareaza si se mai fierbe putin la foc mic, pana cand mazarea si fasolea sunt fierte.
6. Se adauga borsul si se mai lasa sa dea intr-un clocot.
7. Se trage de pe foc si se pune leustean tocat.
Se serveste cu smantana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu