marți, 26 ianuarie 2010

Ciorba de sfecla


Ingrediente:
-3 sfecle rosii,
-1 ceapa,
-1 cartof,
-2 morcov,
-1/2 lamaie,
-1 lingurita faina,
-sare,
-1 legatura patrunjel,
-putin unt

Mod de preparare:
1. Sfecla, cartoful si morcovul se pun la fiert in apa cu sare. Sfecla se poate da chiar si prin razatoare ca sa fie mai marunta. (E cel mai recomandat)
2. Cand sunt fierte bine, se scot si se paseaza, dar apa in care au fiert se pastreaza.
3. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in putin unt. Cand devine sticloasa, se pune faina si se amesteca, pana cand se rumeneste usor. Atunci se adauga legumele pasate si se pune o parte din apa in care au fiert.
4. Se lasa sa fiarba la foc potrivit 30 min., se sareaza si se acreste cu zeama de lamaie.
5. Cand se trage de pe foc, se presara patrunjel tocat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu